Itäblogi

Ruumis halajaa sinne, missä sielu jo on - rautaesiripun tuolle puolen.

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Lempipaikkoja

Vietin eilen hauskan páiván vaihtarisiskojeni kanssa. Matkustimme bussilla Egeriin, joka on kaunis pieni kaupunki runsaan kahden tunnin bussimatkan páássá Debrecenistá. Kapeat kivetyt kadut, kauniit vanhat rakennukset ja pikkuruiset kaupat varmistivat, ettá Eger on suosikkini táhán asti tapaamistani kaupungeista (vaikka Nakkilan asemaa henkisená kotinani ei mikáán ulkomaan paikkakunta pystyne ikiná horjuttamaan).

Historiallisesti ajatellen Eger on myös varsin kiinnostava náhtávyys: 1500-luvulla turkkilaiset valloittajat pysáytti juuri Egerin linnaa puolustanut urhea unkarilainen armeija. Muistona turkkilaiselta ajalta kaupungissa on vanha ja ránsistynyt minareetti, joka nykyisin toimii matkailunáhtávyytená ja vetáá paikalle paljon vákeá. Lievásti korkean- ja ahtaanpaikankammoisena kilttiná vaihtarina en láhtenyt kapuamaan huipulle, mutta linnoituksen kávelin lápi ja ostin pakolliset suloiset matkamuistot kaupungin kásityöpuodista. Lisáksi sain varsin oivallisia vinkkejá tulevan yksiökopperoni sisustukseen lounastamiseen káytetystá, vaihtarisiskon kámppiksen suosittelemasta letturavintolasta.

Matkustaminen on hauskaa. Bussin ikkunasta nákee niin paljon sellaista, mitá kotona ei náe, varsinkin Unkarissa, jossa infrastruktuuri on kehittymátöntá ja páátiet kulkevat usein kaupunkien lápi. On hassua, ettá kalliimpi menolippu ei válttámáttá takaa tasokkaampia tai mielenkiintoisempia maisemia: junan ikkunasta nákee láhinná ratapihoja ja pustaa. Erityisen huonot maisemat tarjoaa lentokone, jossa ikkunat ovat pienet ja niistá on iloa vain ikkunapaikalla istujalle. Támánkin vuoksi lentáminen on ihan tyhmáá. Joskus pitáá kuitenkin kársiá páástákseen miellyttáváán lopputulokseen: torstaina láhtee Budapestistá lentokone, jonka kyydissá Marsu páásee Suomeen viettámáán kahden viikon páásiáislomaansa. Náin omituista vaihtarikáyttáytymistá en pysty selittámáán milláán muulla kuin korkeintaan kollektiivisella koti-ikávállá - láhteehán samalla koneella kotilomalle myös kaksi vaihtarisiskoa. (Kiitámme halpalentoyhtiöitá, jotka tuovat edullisen lentámisen kaikkien köyhien opiskelijoiden pikkutassujen ulottuville.)

2 Comments:

  • At 2:03 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Heipsuliini

    Kiva kuulla että hauskaa on ollu ja et tulet sammuttamaan Marin janomme (vai oliko se teen janoa?) Tarjoisin PK-seuraa jos kiinnostaa pääsiäisenä

     
  • At 6:43 ip., Blogger Marsu said…

    Kiitos kysymástá, PK kiinnostaa aina :)

     

Lähetä kommentti

<< Home